τοποθεσια

To συγκρότημα Plaka Beach βρίσκεται στο πανέμορφο αραιοκατοικημένο χωριό Βασιλικός νοτιοανατολικά της Ζακύνθου στη περιοχή Άγιος Νικόλαος.
Ο Βασιλικός είναι από τα δημοφιλέστερα θέρετρα του νησιού κυρίως λόγω της απέριττης φυσικής ομορφιάς που συνδυάζει με απόλυτο τρόπο τη θάλασσα με το βουνό. Ευτυχώς το χωριό έχει διατηρήσει το παραδοσιακό του χρώμα και το περιβάλλον προστατεύετε ιδιαίτερα. Ο μαζικός βιομηχανοποιημένος τουρισμός βρίσκεται μακριά του.
Η θέση του Plaka Beach είναι προνομιακή αφού βρίσκεται ακριβώς πάνω στο κύμα. Απίστευτη θέα στο πράσινο πευκόφυτο βουνό και το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας. Επειδή η περιοχή του Βασιλικού, είναι αραιοκατοικημένη συνίσταται να έχετε κάποιο μεταφορικό μέσο για να κινήστε στην περιοχή και για να επισκεφθείτε τα αξιοθέατα της.
Το Plaka Beach απέχει μόλις 12,5 χιλιόμετρα από την πόλη και το λιμάνι της Ζακύνθου, 13,5 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο, 100 μέτρα από τα κοντινότερα μαγαζιά, από όπου μπορεί κανείςνα προμηθευτεί όλα τα απαραίτητα και 80 μέτρα από τη στάση λεωφορείου και ταξί.
Η περιοχή διαθέτει λίγα αλλά πολύ όμορφα μπαράκια, αν θέλετε όμως έντονη νυχτερινή ζωή θα πρέπει να επισκεφθείτε το Αργάσι που βρίσκεται σε απόσταση εννέα χιλιομέτρων και διαθέτει πληθώρα από bar και club με ελληνική και ξένη μουσική.


αλλες παραλιες

Η παραλία της Δάφνης είναι πραγματικά παραδεισένια με μεγάλη αμμουδιά, υπέροχη θέα στον κόλπο του Λαγανά. Απέναντι της βρίσκεται το μικρό νησάκι Πελούζο. Εδώ οι χελώνες Caretta - Caretta γενούν τα αυγά τους. Η παραλία της Δάφνης ανήκει στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο. Εδώ δεν υπάρχουν θαλάσσια σπορ. Οι Ταβερνούλες που υπάρχουν εκεί λειτουργούν μόνο κατά την διάρκεια της ημέρας ώστε να μην ενοχλούν τις χελώνες.
Η πρόσβαση στην παραλία της Δάφνης γίνεται από τον κεντρικό δρόμο του Βασιλικού και θεωρείται δύσκολή. Θα πρέπει να διανύσετε 3 χιλιόμετρα χωματόδρομο για να κατηφορίσετε στην παραλία.
Παρ' όλη την δυσκολία αυτή, οι επισκέπτες είναι καθημερινά αρκετοί μιας και η ομορφιά της Δάφνης είναι μοναδική. Υπάρχουν ακόμα ξαπλώστρες και ομπρέλες διαθέσιμες προς ενοικίαση.
Τα Σεκάνια είναι από τις βασικές παραλίες ωοτοκίας της χελώνας caretta caretta, για αυτό και προστατεύετε το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο και το Παγκόσμιο Ταμείο για τη φύση (WWF) στο οποίο και ανήκει.
Η παραλία του Αγίου Νικολάου έχει πάρει το όνομα της από το γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου που βρίσκεται σε ένα μικρό λόφο, στην άκρη της ακτής. Είναι η πιο κοσμοπολίτική παραλία του νησιού. Έχει παραθαλάσσια μπαράκια με δυνατή μουσική, άφθονες ξαπλώστρες και ομπρέλες και δυνατότητα πολλών θαλάσσιων σπορ.
Η παραλία του Γέρακα, είναι ένας κόλπος με απέραντή αμμουδιά, ίσως είναι η πιο όμορφη ακτή της περιοχής του Βασιλικού αλλά και του νησιού. Εδώ γενούν τα αυγά τους οι χελώνες Carretta - Caretta. Ο Γέρακας ανήκει στο Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου οπότε η παραλία προστατεύεται ιδιαίτερα. Εδώ δεν υπάρχουν θαλάσσια σπορ ούτε Μπαράκια πάνω στην άμμο. Αντίθετα θα βρείτε αρκετές ξαπλώστρες και ομπρέλες προς ενοικίαση.


Ταξιδιωτικοι συνδεσμοι

Γκαλερι - τοποθεσια